Velkommen til patriarklejr nr. 18 Hardsyssel I.O.O.F.

 

Generelt om Patriarklejrene i Nordvestjylland 

I distrikt 10, Nordvestjylland, er der to patriarklejre - Patriarklejr nr.  Arken med hjemsted i Skive og Patriarklejr nr. 18 Hardsyssel med hjemsted i Holstebro.

Der afholdes møder kl. 19:30 i perioden september - maj. Patriarklejrene optager kun medlemmer fra Odd Fellow loger.

Patriarklejr nr. 10 Arken afholder sine møder første torsdag i måneden og Patriarklejr nr. 18 Hardsyssel afholder sine møder tredje torsdag i måneden. Begge lejre er vandrelejre og afholder sine møder på skift i de byer, der har Odd Fellow loger,og hvorfra der er brødre, der er tilknyttet de to patriarklejre.

Lejrmøderne er præget af ro, alvor og værdighed, der er forudsætningen for et af Odd Fellow Ordenens formål: Gennem gensidig påvirkning at støtte medlemmerne i en positiv udvikling af Deres etik og moral.

Deltagelse i lejrmøderne kræver en bestemt påklædning. Til almindelige møder er brødrenes påklædning mørk habit, hvid skjorte og diskret slips. Ved festlige lejligheder er brødrenes påklædning kjole og hvidt med en hvid sløjfe.

Efter lejrmøderne, som foregår i en særlig indrettet lejrsal, samles man i selskabslokalerne til et hyggeligt samvær og et let traktement. I selskabslokalerne er tonen mere fri end i lejrsalen, og denne del af lejraftenen er lige så vigtig som mødet i lejrsalen. Her lærer medlemmerne hinanden at kende under afslappede former, og ofte opstår der nære livslange personlige venskaber.

Medlemskab af lejren kræver et beskedent årligt kontingent samt er mindre gebyr for optagelsen og ved tildelingen af lejrens to grader.